Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Smilla Ubbe presenterar sig som EU-kandidat

Hej allihopa, jag heter Smilla Ubbe och jag kandiderar i EU-valet 2024. Klimatkrisen är akut och vi behöver snabbt styra upp klimatpolitiken. Jag tror att vi behöver nya, kreativa och banbrytande idéer för att bygga en framtid som vi unga faktiskt kan se fram emot.

Med mitt brinnande engagemang för att rädda världen och min totala obenägenhet att göra som man alltid har gjort, vågar jag påstå att jag är den perfekta kandidaten för den som vill se verklig förändring.

Det absolut smartaste vi kan göra nu är att använda våra röster för att organisera oss och kroka arm i varandra, precis som folk har gjort i tidigare samhällsförbättringar genom historien. Aktivismen och politiken behöver hitta nya sätt att samarbeta, och det är därför jag tror att det här valet kan bli revolutionerande.

Klimatalliansen har bjudit in kandidater från hela Sveriges klimatrörelse till det här valet, och det är där jag kommer in i bilden.

Jag har aldrig egentligen velat bli politiker. Om jag ska vara ärlig har min tilltro till politiken svajat rejält på sistone. Men när jag hörde Klimatalliansens strategi för det här valet, tändes en gnista i mig.

Min bakgrund är inom konst, aktivism och organisationsarbete. Idag sitter jag i styrelsen för Aurora, en organisation för unga som just nu stämmer den svenska staten för bristande klimatansvar. Jag sitter också i styrelsen för Jordens vänner, världens största demokratiska miljörörelse. Fram tills alldeles nyligen jobbade jag som gruppledare på Greenpeace.

Jag har också i flera års tid varit mer eller mindre aktiv i olika nätverk, som till exempel Fältbiologerna, Extinction Rebellion och Ta tillbaka framtiden. Förra hösten var jag även kreativ koordinator för en åtta veckor lång skogsockupation i Hammarbyskogen, som till slut ledde till att byggplanerna i skogen var tvungna att revideras.

Om ni vill ha en EU-politiker som kommer att synas, höras, ta plats och våga vara radikal, då ska ni rösta på mig, Smilla Ubbe, för en politik som går tillbaka till gräsrötterna.