Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Rufus Rune presenterar sig som EU-kandidat

Hej, mitt namn är Rufus Rune.

Jag är 22 år gammal, bor i Stockholm och studerar till civilingenjör på KTH och är starkt engagerad i klimatrörelsen, särskilt i Återställ Våtmarker, Ta Tillbaka Framtiden och Extinction Rebellion.

Jag står som nummer 12 på Klimatalliansens EU-lista. Det första jag vill säga är att vi står inför revolutionerande samhällsförändringar på ett av två sätt.

Antingen genomför vi de förändringarna som krävs för att behålla planeten i ett stabilt, holocen-liknande tillstånd. Det är det enda vi vet kan stödja mänsklighetens civilisation som den ser ut idag.

Alternativt får vi en planetär instabilitet som kommer att medföra revolutionerande samhällsförändringar i form av miljarder migranter, krig om befintliga resurser, torka, överpopulation, bränder, brist på mat och vatten, och jag vet inte vad mer.

Men jag vet med säkerhet vilken av de två förändringarna jag föredrar. En välfärdsekonomi istället för illusionen av evig tillväxt på en planet med begränsade resurser. Och precis som ekonomin ska stärka människors välfärd, ska demokratin stärkas och inkluderas i denna förändring.

Vi vill ha medborgarråd, som flyttar makten från politikerna till medborgarna. Det finns mycket mer, både i valplattformen och som jag vill driva utanför valplattformen. Den informationen finns på mina sociala medier. Ni är välkomna att gå in och titta på det. 

Rösta på nummer 12, Rufus Rune, när det är dags för val!

Med vänlig hälsning,

Rufus