Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Jonas Norberg presenterar sig som EU-kandidat

Kära vänner,

Jag står här idag som kandidat till EU-parlamentet för Klimatalliansen. Jag kandiderar inte för min egen skull, utan för djurens, klimatets, den biologiska mångfaldens och folkhälsans skull.

Djurindustrin är vår tids stora ödesfråga. Siffrorna talar sitt tydliga språk:

  1. Miljontals djur plågas ihjäl varje dag i EU inom den ofattbart grymma köttindustrin.
  2. Metangas, dikväveoxid och koldioxid pumpas från djurindustrin ut i atmosfären, vilket allvarligt förvärrar klimatkrisen.
  3. Skogar, inklusive Amazonas, skövlas snabbt för att ersättas av betesmarker och foderodlingar, vilket utarmar den biologiska mångfalden. De vilda djuren trängs undan och dör snabbt ut. Fortsätter det så här har vi snart inga vilda djur kvar.
  4. Samtidigt orsakar animalier allvarliga hälsoproblem som hjärt- kärlsjukdomar och cancer.


Min vision är ett veganskt samhälle där djur inte längre utnyttjas och plågas. Ett samhälle med frodiga skogar, friska hav och en rik biologisk mångfald. Ett samhälle där vi lever i harmoni med naturen och tar ansvar för vår planet.

Klimatalliansen går till EU-val med en ambitiös plan för att förverkliga denna vision. Vi vill bland annat:

  1. Införa en klimatskatt på kött och mjölkprodukter på EU-nivå. 
  1. Ta bort momsen på växtbaserad mat och höja momsen på animaliska produkter.
  1.  Införa en hög koldioxidtull i EU för att kraftigt minska importen av kött och andra animaliska produkter.
  1. I grunden reformera EU:s jordbruksstöd och halvera dess budget. Det måste bli ett slut på de enorma köttsubventionerna. Vi vill ställa om jordbruksstödet till att främja produktionen av hållbar växtbaserad mat.
  1. Införa ett mål om att minst 50 procent av haven ska bli marina skyddsområden till år 2050, där allt industrifiske är förbjudet.


Klimatalliansen är den enda tydliga rösten i EU-valet som står upp för djuren, klimatet, den biologiska mångfalden och människors hälsa. Vi har en konkret plan för att skapa en betydligt bättre framtid för oss alla. Vi tror på vetenskapen och styrs inte av samhällsskadliga särintressen.

Rösta på Klimatalliansen i EU-valet! Tillsammans kan vi skapa en värld där vi lever i harmoni med naturen och djuren.


Tack!

Hälsningar,

Jonas Norberg

Läs våra tidigare nyheter