Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 2, 2023-03-03 Nu är det dags för årsmöte

Kära vänner,

Jag vill uppmärksamma er på två viktiga datum i vår kalender innan vi fördjupar oss i vårt engagemang inför det kommande EU-valet. 

Först och främst vill jag påminna alla medlemmar om vårt årsmöte som äger rum den 23 mars klockan 14-16 på Zoom. Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att samlas, diskutera vårt arbete och planera för framtiden. 

Dessutom bjuder Stefan och Linda in till vår internutbildning om vår EU-plattform den 13 mars klockan 18.30-20.00. Dessa möten är avgörande för vår fortsatta framgång och vi ser fram emot att välkomna så många av er som möjligt.

En mormors vädjan, Gudrun Schyman
Klimatkrisen kräver nya allianser

Planeringsmöte för EU-kandidater och styrelsen den 24 februari

Gruppbild Klimatalliansen styrelsemedlemmar och EU-kandidater

I en källarlokal i Ropsten, Stockholm, samlades delar av styrelsen och flertalet EU-kandidater för några givande timmar. Målet var att lägga upp en övergripande plan för vårens EU-kampanjande och samtidigt stärka gemenskapen inom gruppen.

Genom inspirerande tal och engagerande diskussioner skapade vi en stark grund för det kommande kampanjarbetet. Gudrun lyfte fram vikten av engagemang och gemenskap i sitt tal, vilket väckte starka känslor och motiverade gruppen inför den stundande valrörelsen.

Det bjöds på frukt och hembakat kaffebröd, 100 procent växtbaserat förstås. Den positiva atmosfären bådar gott för det kommande EU-valarbetet.

För dig som är medlem - anmälan till årsmöte och motioner

För att anmäla er till årsmötet, vänligen använd följande länk: https://form.typeform.com/to/T4UObdTi

Vi vill också uppmana alla medlemmar att aktivt bidra genom att skicka in motioner eller förslag inför årsmötet. Dessa kan enkelt skickas via anmälningsformuläret eller direkt per e-post till invoice@klimatalliansen.nu.

Notera att motioner som kommer in minst tre veckor före årsmötet, det vill säga inom den närmaste veckan, kommer att behandlas av styrelsen och formellt tas upp på årsmötet.

 

Avgörande steg framåt

I en värld där nära 600 värmerekord slogs förra året och där skogsbränder, översvämningar, torka, krig och konflikter har blivit den dystra nya normen, står det klart att vi befinner oss mitt i klimatkrisens skugga. Denna skrämmande utveckling understryker med all tydlighet att de beslut som fattas i EU under den kommande mandatperioden kommer att spela en avgörande roll för vår gemensamma framtid.

Mot denna bakgrund tar Klimatalliansen nu ett avgörande steg genom att ställa upp i EU-valet. Vår drivkraft är enkel men kraftfull: Vi måste få politiken att agera – och det omgående. Vår vision är att omforma politiken så att klimatet ges högsta prioritet. Vi står inför en situation där det bokstavligen brinner i vårt gemensamma hus, och det är vår skyldighet att gemensamt arbeta för att släcka denna brand.

För att uppnå detta ambitiösa mål inser vi att det inte finns utrymme för ideologiska skyttegravar eller enfaldiga påståenden om att ”endast mitt partis politik kan lösa problemen”. Istället är det dags att bygga starka allianser. Det är därför Klimatalliansen välkomnar individer med omfattande kunskap och ett brinnande engagemang för dessa frågor att representera Sverige i EU-parlamentet.

Vi skiljer oss från det traditionella politiska spelet

I vår lista finner ni inte de vanliga politikerna, utan människor med gedigen erfarenhet inom den breda klimat- och miljörörelsen. Det inkluderar personer som aktivt utforskar alternativa lösningar och påverkansvägar, samt de som har erfarenheter bortom det konventionella partipolitiska landskapet. Dessa kandidater står redo att tala klarspråk och agera baserat på den senaste forskningen och tillgänglig kunskap.

Vi uppmanar er alla att lyssna till deras personliga presentationer här på hemsidan. Deras berättelser och visioner är inte bara inspirerande utan avgörande för den resa vi står inför. Tillsammans kan vi skapa den förändring som är så desperat nödvändig.

Låt oss stå enade i denna kritiska tid. Genom att vara med och kampanja för Klimatalliansen i det kommande EU-valet stödjer du en framtid där klimatfrågor inte bara erkänns som prioriterade utan också hanteras akut. Det är dags att gå från ord till handling. För klimatets skull, för vår framtid.

Med hopp om en grönare och mer hållbar framtid,

Gudrun