Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Jacob Skarby presenterar sig som EU-kandidat

Hej allihopa! För er som inte känner mig heter jag Jakob Skarby, och jag brinner för att representera Klimatalliansen i EU-parlamentet.

Just nu promenerar jag genom Englischer Garten i München, staden där jag bor och forskar i matematik vid Technische Universität München.

Min doktorsavhandling fokuserar på topologisk dataanalys och maskininlärning, komplexa områden som ständigt utmanar och inspirerar mig att lära mig mer. Den matematiska bakgrunden jag besitter ger mig unika perspektiv på klimatmodellering och glaciärstudier, perspektiv som jag vill använda för att driva på en positiv förändring i EU.

Förutom min starka analytiska förmåga har jag en gedigen arbetsmoral och en förmåga att kommunicera komplexa frågor på ett tydligt och engagerande sätt. Under min tid på Uppsala universitet har jag finslipat mina ledaregenskaper som lektionsledare och ordförande i olika studentföreningar.

Språkkunskaper är en viktig del av arbetet i EU-parlamentet, och jag behärskar svenska och engelska på modersmålsnivå. Jag talar flytande tyska och har grundläggande kunskaper i franska. Att flytta till Bryssel för att ta mig an detta viktiga uppdrag vore ett enkelt och naturligt steg för mig.