Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Hej! Jag heter Helene Wahlgren, är Malmöbo och mamma till tre fantastiska vuxna barn.

Först vill jag tacka Klimatalliansen för förtroendet och den innovativa nomineringsprocessen.

Förra året sa jag upp mig från mitt lärarjobb på folkhögskolan. Samhällsvetenskapliga ämnen har jag undervisat i många år, och innan dess höll jag på med teater och film.

Vi står redan i en 1,5 grader varmare värld där klimatkollapsen kastar våra samhällen in i social, ekonomisk och politisk kollaps. Arter dör ut i en extrem takt och situationen är akut.

Klimatalliansens valplattform innehåller en lång rad radikala förslag för att minska effekterna av klimatförändringarna. Jag är glad att Klimatalliansen, precis som Återställ Våtmarker där jag är en av grundarna, driver frågan om medborgarråd.

Det är dags att kasta ut politikerna och låta folket bestämma. Politiken som den ser ut idag kommer aldrig att rädda framtiden för den unga generationen.

Vad som krävs nu är medborgarråd med mandat, både nationellt och på EU-nivå, som tar fram en plan med chans att rädda mänskligheten från massvält, massflykt och konflikter om resurser. Planen krävs för att driva igenom genomgripande förändringar. Det handlar om mänsklighetens överlevnad. Det handlar om allt liv på vår jord.

Tack!