Klimatalliansen

Nyhetsbrev

Den officiella inbjudan till
nomineringskommittén inför EU-valet

Nedanstående inbjudan har gått ut till samtliga miljö- och klimatrörelser/organisationer i Sverige.

För mer information, kontakta oss på info@klimatallianse.nu.

Jag är ledamot i styrelsen för Klimatalliansen, en idéell förening som kommer att ställa upp i valet till Europaparlamentet 2024. Vi har registrerat partibeteckning och ska nu påbörja arbetet med att ta fram valplattform och lista med kandidater. 

Den 4 oktober tänker vi ha en presskonferens där vi offentliggör våra planer och de planerna innefattar också att vi nu, helt informellt, tar kontakt med er och liknande organisationer. Vi är ju många klimatengagerade och vi vill gärna involvera er i den process som vi kallar ”vitalisering av demokratin.” 

Det är ju en nödvändigt med en radikalare klimatpolitik. Vi vill använda valet till Europa-parlamentet att brygga över avståndet mellan aktivism och parlamentarism genom att helt enkelt ha en öppen nomineringsprocess som innefattar alla som tycker som vi. Vi vill erbjuda personer som vill stärka EU:s klimatpolitik, och Sveriges roll i EU-parlamentet, att kandidera på Klimatalliansens lista. I EU-valet är lättare att sätta tryck i sakfrågor än i riksdagsval. Tänk ”Klimatet först”.

För att få fram en kunnig och kompetent lista till valet avser vi tillsätta en nomineringskommitté på ett medlemsmöte (hålls på Zoom) den 16 november. Den ska sedan komma med förslag på valsedel som sedan kommer att antas på ett medlemsmöte i januari 2024. Så vi frågar om ni skulle vilja ingå i nomineringskommittén för att föreslå vilka kandidater som kommer att stå på valsedeln. 

Detta är en stor möjlighet att påverka vilka kandidater som ska stå på valsedeln. Men även om ni inte skulle ha intresse av att ingå i nomineringskommittén kommer ni ha möjlighet att nominera personer som ni känner/känner till. Även det politiska innehållet i vår valplattform har ni möjlighet påverka, självklart. 

Låter det här spännande/relevant/intressant?

Läs våra tidigare blogginlägg