Vi är många.  Vi är redo att ta över!

Kampanj
#Alarm

Hej Klimatalarmist!

Frågan är inte längre om klimatkrisen kommer eller vad vi kan göra för att stoppa den. Klimatkrisen är redan här!

(KA)tastrofens effekter är fullt synliga i Sverige: Skogsdöd, döda fiskar och fåglar som sköljs i land längs kusterna, skördar som slår fel, urlakade och förtorkade marker, onaturliga värmeböljor, årligt återkommande grundvattenbrist, försurning av sjöar och vattendrag, havsbottendöd, förödande skogsbränder, extremväder och kraftig förminskning av pollinerande insekter är bara några av de saker vi redan ser i Sverige.

Problemet är att så många tittar åt ett annat håll. Det kanske verkar skönt att låtsas att vi inte har en allvarlig kris att ta itu med, vardagen fortsätter som vanligt som om ingenting har hänt. Politikerna tror att det kommande valet som vanligt står mellan höger och vänster och ska handla om bensinpriser och pensioner. Tillsammans gör de allt för att förhindra att det talas om klimathotet på det sätt som krävs. 

Men de förstår inte vad som väntar!

NU är det dags för oss att ta till den stora väckarklockan! Vi vill mana till uppvaknande om klimatkrisen! Vi vill också lansera oss som ny kraft i politiken, en allians över alla politiska gränsposteringar och ideologiska låsningar, som utmanar makten för att skynda på kraftiga åtgärder. Någon måste trycka på varningsknappen och nu gör vi det. Låt budskapet få ljuda över hela Sverige! Låt en varningstriangel finnas i vartenda gathörn!

I kampanjen jobbar vi med Hashtaggen #KA. KA som i Klimatalliansen, KA som i klimat-alarm, KA som i katastrof. Använd gärna den på skylten!

Valstrateg Luka Vestergaard

agenda22@klimatalliansen.nu