Klimatalliansen

Nu ställer vi upp i EU-valet!

VÅRA TRE TALESPERSONER

Gudrun Schyman

"Nu behövs det en genomgripande systemförändring, inte duttande i kanten. Vi kräver att politikens organisering ändras, att vi monterar ner stuprören och att ekonomin underordnas hållbarhetsmålen.

Vi kräver en ekonomi som sätter planetens gränser före ekonomiska resultat, en ekonomi som är tillväxtkritisk och icke-exploaterande, som vänder på begreppen närande och tärande och som synliggör det obetalda arbetet, som styr om från ett system som bygger på vinstnytta och konkurrens, till samhällsnytta och samverkan. Där vi låter andra värden än arbete och kapital rymmas inom begreppet ekonomi."

Pontus Bergendahl

Pontus Bergendahl

"Jag är trebarnspappa och före detta entreprenör och mjukvaruchef. Insikten om vart vi är på väg har fått mig att säga upp mig från mitt jobb för att ideellt arbeta heltid med klimatet, både som klimataktivist i Extinction Rebellion och nu i Klimatalliansen. Vetenskapen är klar. Det politiska haveriet grundar sig i en handlingsförlamning. De nödvändiga besluten tas inte. Därför måste vi stärka demokratin med medborgarråd, stötta klimatrörelsen och starta en folkbildningskampanj. Utsläppen måste ner NU, inte 2030."

William grönlund

"Jag är lärare. Jag möter nästan dagligen unga människor med en djup oro inför vår gemensamma framtid. Om vi skall klara det stora systemskifte som krävs för att ta oss ur klimatkatastrofen måste bildning och utbildning bli starkare och grönare. Vi måste se kopplingen mellan våra liv och de system som upprätthåller våra liv. Med en gemensam förståelse är förändring och hopp inte långt borta!"

Vill du komma i kontakt med någon av våra talespersoner? Skriv till info@klimatalliansen.nu.